Policistu uctí celý stadion. Charlton chystá zápas na počest oběti z Westminsteru

Hráči a fanoušci fotbalovového klubu z jihovýchodního Londýna budou dnes vybírat peníze pro rodinu svého dlouholetého fanouška. Byl jím totiž Keith Palmer, policista zavražděný při nedávném atentátu u budovy britského parlamentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sedačka Keitha Palmera ponese číslo P204752

Sedačka Keitha Palmera ponese číslo P204752 | Foto: Oficiální stránky Chartonu Athletic

Pocta Keithu Palmerovi bude hlavním motivem zápasu 3. anglické ligy mezi Charltonem a Milton Keynes. Policista pravidelně navštěvoval zápasy svého týmu, vlastnil i celosezonní vstupenku, takže jeho místo zůstane prázdné.

Ostatní sedačky by se ale měly co nejvíc zaplnit. K tomu, aby přišli vzpomenout na KP, zároveň tím přispět jeho rodině a vymezit se proti podobným útokům, zve klub nejen své vlastní fanoušky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dnešní třetiligový zápas Charltonu bude výjimečný, sledovat ho bude i redaktor ČRo Jan Kaliba

„Právě tohle je chvíle, kdy můžou fanoušci ukázat, jak velká je to věc fandit společně fotbalovému klubu. Fotbalové prostředí je kritizováno, kdykoli se objeví něco negativního, ale tohle je příklad pozitivní role fotbalu a velikosti Charltonu Athletics,“ řekl lokálnímu webu KentLive kouč a manažer Charltonu Karl Robinson.

Po časech v nejvyšší anglické soutěži teď Charlton hraje až třetí ligu, rodina zesnulého policisty dostane od klubu všechny hráčské prémie za zápas s Milton Keynes a polovinu vstupného. Průměrně přitom na Athletics chodí přes 10 tisíc fanoušků.

Minuta ticha je samozřejmostí, navíc hráči nastoupí se speciálními dresy s Palmerovým služebním číslem P204752. Jeho sedačku předělají z červené na bílou barvu, služební číslo ponese i ona.

48letý policista, který zemřel po útoku 22. března v Londýně, bude mít také vlastní památeční kámen v areálu stadionu The Valley.

Jan Kaliba, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme