Jaká jsou nejlepší jazzová alba roku 2016? Prozradí výsledky ankety ČRo Jazz

5. duben 2017

„Žánrové Anděly se nesnažíme nahradit, na druhé straně cítíme potřebu upozornit na mimořádné úspěchy českého jazzu,“ uvedl Petr Vidomus, dramaturg stanice ČRo Jazz.

Český rozhlas Jazz pořádal již čtvrtým rokem anketu Česká jazzová sklizeň, v nichž vybral nejlepší alba daného žánru na tuzemské hudební scéně. Vzhledem k tomu, že Národní federace hudebního průmyslu (IFPI) z finančních důvodů neudělí žánrové ceny, ve kterých by nejlepší jazzové nahrávky vybrala, relevantní alternativou je v tuto chvíli právě anketa Česká jazzová sklizeň. Loni u nás přitom vyšlo v daném žánru rekordních 45 alb.

„Žánrové Anděly se nesnažíme nahradit, na druhé straně cítíme potřebu upozornit na mimořádné úspěchy českého jazzu,“ uvedl Petr Vidomus, dramaturg stanice ČRo Jazz. Panel deseti jazzových publicistů a promotérů nakonec za nejlepší českou jazzovou desku roku 2016 jednoznačně zvolil album Autumn Tales kytaristy Davida Dorůžky. Výsledky České jazzové sklizně najdete na webu Českého rozhlasu Jazz. Stanice je dostupná v rozhlasovém multiplexu Českých Radiokomunikací (Praha, kanál 12C), v sítích operátorů RTI cz a Teleko, na satelitu Astra 3B, v kabelových sítích a také na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio