F1 na Sepangu nevynáší, Velká cena Malajsie končí

Velká cena Malajsie se v seriálu formule 1 nedočká dvacátého výročí, ročník 2017 na začátku října bude na okruhu Sepang poslední. Malajsijská vládla se dohodla s vlastníky seriálu neprodlouží novou smlouvu, jejíž platnost vyprší koncem roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Formule 1 se v říjnu rozloučí s Malajsií

Formule 1 se v říjnu rozloučí s Malajsií | Zdroj: Reuters

„Vláda se dohodla na ukončení smlouvy o pořádání F1 pro rok 2018, když zvážila snižující se výnosy pro zemi ve srovnání s náklady, které vynakládá na pořádání,“ řekl agentuře Reuters malajsijský ministr cetovnícho ruchu.

Velká cena Malajsie se na okruhu Sepang jezdí od roku 1999. Posledním vítězem je Australan Daniel Ricciardo, rekordmanem je Sebasitan Vettel, který tu triumfoval čtyřikrát, Michael Schumacher zaznamenal tři vítězství.

„Budeme mít 21 úchvatných závodů v kalendáři v roce 2018,“ uvedl Sean Bratches, který má na starosti obchodní stránku F1 s tím, že přibydou závody ve Francii a Německu.

„Rád bych využil této příležitosti a poděkoval Mezinárodnímu okruhu v Sepgangu za jejich pohostinnost a profesionalitu v průběhu let a za jejich pokračující závazek k motorsportu,“ dodal funkcionář.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme