Vojáci zaplatí za nehodu pandurů s fabií pokutu. Nedodrželi bezpečnou vzdálenost

Tři vojáci, kteří minulý rok u Tábora způsobili kolizi pěti obrněných vozidel Pandur se Škodou Fabia, musí zaplatit dvoutisícovou pokutu. Nedodrželi totiž bezpečnou vzdálenost mezi vozy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obrněný transportér Pandur rakouské armády při mírové misi KFOR

Obrněný transportér Pandur rakouské armády při mírové misi KFOR | Foto: CC BY-SA 3.0, Bundesheer

Pětice pandurů a osobní auto havarovaly loni 4. listopadu ráno v Čekanicích u Tábora, lehce zraněno bylo podle tehdejších informací 11 vojáků, žena a dítě. Protože součástí nehody bylo civilní vozidlo, vyšetřoval ji táborský dopravní inspektorát. Podle jeho vyšetřování byla srážka pandurů přestupkem a hlavní příčinou nehody bylo nedodržení dostatečné bezpečnostní vzdálenosti mezi vozidly.

Policie ČR letos v únoru předala výsledek svého vyšetřování svým kolegům z Vojenské policie, která následně postoupila spis veliteli Vojenského útvaru 1825 Tábor, který je pro vojáky správním orgánem.

Jaká škoda při nehodě vznikla, zatím armáda nezveřejnila. Šulc v únoru řekl, že ji bude možné vyčíslit až po opravě poničených strojů. Podle spekulací by se měla škoda pohybovat v řádu milionů korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme