Italský soud zakázal aplikaci Uber, vyslyšel protesty místních taxikářů

Soud v Římě zakázal v pátek užívání aplikace společnosti Uber. Dal tak za pravdu žalobě místních taxikářů, kteří proti službě dlouhodobě protestovali. Podle rozhodnutí pro ně představuje alternativní taxislužba nekalou konkurenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo aplikace Uber na chytrém telefonu.

Logo aplikace Uber na chytrém telefonu. | Zdroj: Reuters

Italská divize Uberu sdělila, že ji rozhodnutí soudu šokovalo a že se proti němu odvolá. Dodala, že rozhodnutí je založeno na čtvrt století starém zákoně, který neodpovídá současným podmínkám. Vláda se podle ní musí rozhodnout, zda zůstane ustrnulá v minulosti, nebo zda umožní Italům těžit z nových technologií.

Uber začíná fungovat v Brně. Taxikáři už poslali magistrátu stížnost

Číst článek

Italští taxikáři uskutečnili na protest proti aktivitám společnosti sérii stávek. V některých případech se protesty neobešly bez násilností. Uber tak podle médií nyní nesmí v Itálii používat mobilní aplikace Black, Lux, Suv, X, XL, Select a Van. Soud firmě také zakázal propagovat v Itálii její služby.

Uber považují za nekalou konkurenci také taxikáři v České republice. Zástupci brněnských taxikářů začátkem března předali magistrátu koncept žaloby, s jejíž pomocí chtějí zabránit poskytování služeb ve městě. Uber se hájí tím, že splňuje požadavky evropského práva, a tvrdí, že není taxislužbou, ale spolujízdou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme