Tampa drží naději na play-off, asistencí přispěl i Palát

Hokejisté Tampy zvítězili i díky gólové přihrávce Ondřeje Paláta v jediném pátečním utkání NHL na ledě Montrealu 4:2 a udrželi naději na postup do play off. Lightning ztrácí v tabulce Východní konference pouze jen bod na osmé Toronto, už jim ale zbývá odehrát poslední zápas, zatímco Maple Leafs mají jedno utkání k dobru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Tampy Bay

Radost hráčů Tampy Bay | Zdroj: Reuters

Palát měl prsty ve druhém gólu Blesků v poslední minutě úvodní třetiny. Šestadvacetiletý český útočník nádhernou přihrávkou z obraného pásma vyslal do úniku Nikitu Kučerova a ten deset sekund před sirénou zvýšil vedení hostů na 2:0. Mladý Rus dal už svůj 40. gól v sezoně, to se letos zatím povedlo jen Sidneymu Crosbymu

Blesky vyhrály posedmé z posledních devíti utkání. Dvěma góly se o to zasloužil nováček Yanni Gourde, který ve 12. minutě otevřel skóre zápasu a ve 45. minutě upravoval na konečných 4:2, pouhých 21 sekund poté, co Canadiens v oslabení snížili na rozdíl jediné branky.

Tampa, která zakončí základní část nedělním duelem s Buffalem, musí doufat, že Toronto neporazí ani jednoho ze dvou silných soupeřů - v sobotu Pittsburgh a o den později Columbus.

„Nemáme to ve vlastních rukách, musíme počkat, jak dopadne sobotní zápas a uvidíme. Ale určitě se připravíme na neděli tak, že budeme hrát o všechno," řekl obránce Victor Hedman.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme