Luxusní hotel na železnici. Japonci představili vlak s apartmány, vyhlídkami a restauracemi

OBRAZEM. Cestování vlakem je v Japonsku nejoblíbenějším způsobem dopravy. Prioritou často bývá rychlost, nyní si ale cestující mohou během pomalé jízdy vychutnat krásy země vycházejícího slunce. V novém vlaku Shiki-Shima navíc budou bydlet v soukromých apartmánech s postelemi a vlastní sprchou. Drink si pak vychutnají v místním baru a jídlo v gurmánské restauraci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luxusní japonský vlak Shiki-Shima nabídne kromě ubytování i zábavu - bary a restaurace

Luxusní japonský vlak Shiki-Shima nabídne kromě ubytování i zábavu - bary a restaurace | Foto: Fotobanka Profimedia

První cestující se novým japonským vlakem svezou začátkem května. Shiki-Shima má celkem sedmnáct dvoulůžkových apartmánů.

Všechny jsou dvoupatrové a vybavené ložnicí, obývákem a koupelnou. Každá z nich pak má toaletu a sprchu, ty nejluxusnější pak dokonce vanu.

Celkem deset vagonů nabízí kromě ubytování samozřejmě také zábavu, tedy luxusní bary a gurmánské restaurace. Ve dvou vyhlídkových prosklených vagonech umístěných vepředu a vzadu se pak cestující mohou pokochat japonskou krajinou. Budou na to mít i dostatek času, protože vlak pojede maximálně 110 kilometrů v hodině.

Vítejte v luxusním japonském vlaku Shiki-Shima | Foto: Fotobanka Profimedia

Luxusní japonský vlak Shiki-Shima má 17 dvoupatrových apartmánů | Foto: Fotobanka Profimedia

Luxusní japonský vlak Shiki-Shima má 17 dvoulůžkových apartmánů, ty nejluxusnější mají v kopelně i vanu | Foto: Fotobanka Profimedia

Nový japonský vlak Shiki-Shima navrhl zkušený designér Ken Kiyoyuki Okuyama, který dříve pracoval pro General Motors nebo Porsche. Byl mimo jiné zodpovědný také za vzhled Ferrari Enzo nebo Maserati Quattroporte a za mnoho dalších populárních designů automobilů.

Cestovatele sice možná zaujme pohádkový interiér, lístek ale nebude levný. Dvoudenní jízda bude stát 320 tisíc jenů, v přepočtu tedy přes 72 tisíc korun. Za čtyřdenní pak lidé zaplatí 750 tisíc jenů, tedy 167 tisíc korun.

Luxusní japonský vlak Shiki-Shima má dva vyhlídkové prosklené vagony umístěné vepředu a vzadu, kde se cestující mohou pokochat japonskou krajinou | Foto: Fotobanka Profimedia

Luxusní japonský vlak Shiki-Shima nabídne kromě ubytování i zábavu - bary a restaurace | Foto: Fotobanka Profimedia

Luxusní japonský vlak Shiki-Shima nabídne kromě ubytování i zábavu - bary a restaurace | Foto: Fotobanka Profimedia

Luxusní japonský vlak Shiki-Shima sveze první cestující v květnu | Foto: Fotobanka Profimedia

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme