Další nálet v Sýrii má jednu oběť, u Rakky při jiném útoku zemřelo 15 lidí včetně čtyř dětí

Terčem náletu se v sobotu znovu stalo syrské město Chán Šajchún, v němž při úterním chemickém útoku zahynulo přes osm desítek lidí. Sobotní útok zasáhl východní část města a o život při něm přišla jedna žena, další osoba byla zraněna. Oznámily to agentury DPA a AP s odvoláním na informaci exilové Syrské organizace pro lidská práva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky náletu na syrský Daraa Al-Balad

Následky náletu na syrský Daraa Al-Balad | Zdroj: Reuters

Organizace později informovala o dalším náletu na osadu západně od bašty radikálů z takzvaného Islámského státu Rakky, při němž bylo zabito nejméně 15 osob, včetně čtyř dětí.

Podle zdrojů organizace v Sýrii není možné označit původce sobotního náletu na Chán Šajchún. Podle aktivistů další monitorovací skupiny - Místních koordinačních výborů - útočila ruská letadla. Zabitá žena podle tohoto zdroje uprchla do města ze svého rodiště Latamíja v centrální Sýrii.

Tichý kat sarin. K zabití člověka stačí kapička o velikosti dírky od špendlíku

Číst článek

Osada Hanída ležící asi 30 kilometrů západně od Rakky byla podle SOHR zasažena pravděpodobně z letadel koalice vedené USA bojující proti Islámskému státu. Vyjádření mluvčího koaličních sil se agentuře Reuters zatím nepodařilo získat.

Úterní nálet na Chán Šajchún byl podle USA jasným chemickým útokem. Washington ho připisuje syrským vládním letounům. Damašek to popřel. Spojené státy v pátek zareagovaly raketovým útokem na leteckou základnu syrské armády, z níž byl podle nich úterní útok veden. Podle syrských zdrojů si americké údery vyžádaly 16 obětí, z nichž devět byli civilisté.

Následky náletu na syrský Daraa Al-Balad | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme