Kometa jde do boje o titul. O postupu do finále rozhodl v prodloužení Zohorna

Prvními finalisty hokejové extraligy jsou hráči Komety Brno. V šestém semifinálovém duelu porazili Hradec Králové těsně 2:1. Vítěznou branku zaznamenal před závěrem prvního prodloužení Hynek Zohorna. Brno tak ovládlo sérii 4:2 na zápasy a zajistilo si tak účast v Lize mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnští hokejisté se radují z vítězství

Brněnští hokejisté se radují z vítězství | Zdroj: ČTK

V šestém semifinálovém duelu měli zkraje šance hokejisté Komety, ale gólově se prosadil Hradec, který se v šesté minutě dostal do vedení díky trefě Andrise Džerinše. Kometa chybovala v rozehrávce a k puku se dostal právě Lotyš, který prostřelil Marka Čiliaka mezi betony. Ve třinácté minutě mohl vyrovnat Marek Kvapil, ale Patrik Rybár podržel svůj tým.

V některých místech brněnské arény vypadlo v polovině utkání osvětlení, ale ne v takové míře, aby se nedalo hrát. Hradec ve druhé části kazil Kometě rozehrávku a blokoval střely. V závěru třetiny šel sám do přečíslení dva na jednoho, ale Marek Čiliak zasáhl fantasticky proti Richardovi Jarůškovi.

Kometa srovnala v úvodu třetí třetiny stav na 1:1, když se v přesilové hře prosadil Vojtěch Němec. Hradecká čtveřice dala Brnu neúmyslně prostor, když rozhodčí signalizovali vyloučení po souboji za brankou, čehož využil Jan Hruška. Našel přihrávkou úplně volného Vojtěcha Němce, který zpracoval puk a vyrovnal.

Při následné početní převaze měla Kometa opět šanci, ale brankář Rybár fantasticky zasáhl proti střele Alexandra Malleta. Kometa přestála přesilovou hru 4 na 3, ale Čiliak se v bráně velmi zapotil, když vyrazil hned několik pokusů Hradce.

Přestávka před prodloužením se protáhla kvůli problému s čárovým rozhodčím, který se v utkání uhodil hlavou o led. Nemohl tak pokračovat a musel ho nahradit jiný sudí. Hned v úvodu nastaveného času odjel do kabiny po souboji s Bedřichem Köhlerem velmi otřesený Ondřej Němec po bočním nárazu na plexisklo.

V prodloužení byla aktivnější Kometa. Ve vyložené šanci byl Jan Hruška, ale Rybár jej vychytal. Sám na brankáře jel vzápětí i Martin Erat, ale bekhendem minul. Horní tyčku Rybárovy brány označkoval Leoš Čermák. Rozhodující byl gól Hynka Zohorny, který se zmocnil puku po nahození Krejčíka a dostal ho za záda Rybára.

„Vážím si toho. Myslím si, že mi to dojde třeba za dvě hodiny, nebo druhý den to budu ještě trošku prožívat. Dám si pivko a tam to budu pociťovat,“ řekl s úsměvem střelec vítězného gólu Hynek Zohorna.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 44. V. Němec (J. Hruška, Haščák), 78. H. Zohorna - 6. Džerinš. Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Brejcha (61. Mikšík), Suchánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme