Plastic People of the Universe ve Washingtonu

Plastici se přivalili do americké metropole. Po úspěšném vystoupení v manhattanském Joeś Pubbu v New Yorku, vystoupí čeští undergroundoví veteráni ze skupiny Plastic People of the Universe v populárním washingtonském klubu Black Cat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plastic People of the Universe

Plastic People of the Universe | Foto: Miroslav Konvalina

V noci na dnešek krátce zahráli v prostorách české ambasády, kde si je přišli poslechnout také někteří bývalí disidenti. Atmosféru večírku tam sledoval zpravodaj Českého rozhlasu Miroslav Konvalina.

Plastici zahráli pár písniček, ale ještě předtím se lidé podívali na dokument o skupině Jany Chytilové a mohli s členy legendární kapely diskutovat. Mezi těmi, kteří přišli skupinu podpořit, byli bývalí disidenti Martin Palouš a Dana Němcová.

Skupina je v Americe poprvé bez zesnulého Mejly Hlavsy, kterého nahradila baskytaristka Eva Turnová: ,,Je to strašná jízda, cítíme se tady spontánně přijatí, což je hrozně důležité."

Kapela si libuje, že undergroundové podhoubí v Americe stále je.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme