Škoda nevzdává zakázku na dodávku aut pro policii. Kvůli nízké ceně vítězné Hyundai se obrací na soud

Škoda Auto zatím nevzdala snahu o jednu z největších zakázek pro tuzemskou policii za poslední roky. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) sice její stížnost proti údajně mimořádně nízké ceně vítězné firmy Hyundai zamítl, Škoda ale podala žalobu ke Krajskému soudu v Brně, řekla mluvčí soudu Simona Pešková. V tendru jde o dodávku 616 aut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie (ilustrační foto)

Policie (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

ÚOHS námitky Škody zamítl z formálních důvodů. Z jeho rozhodnutí vyplývá, že k stížnosti firmy nebyl připojen doklad o doručení námitek zadavateli zakázky, kterým je ministerstvo vnitra.

Škoda na rozhodnutí ÚOHS reagovala žalobou. "Žaloba byla podána proti rozhodnutí ÚOHS, kterým žalovaný (ÚOHS) zamítl návrh na vydání předběžného opatření, jímž by byl ministerstvu vnitra coby centrálnímu zadavateli zakázky uložen zákaz uzavřít smlouvy na plnění s vybraným uchazečem," uvedla Pešková.

Škoda napadla zakázku na terénní vozy pro Lesy ČR. Vyhrál ji Hyundai

Číst článek

Jde o zakázku za více než čtvrt miliardy korun. Policie poptává ve třech různých částech zakázky 616 osobních aut v provedení hatchback, sedan nebo kombi. Podle serveru iDNES.cz se liší jednotlivé části zakázky, především požadavky na výkon motoru, který začíná u některých kategorií na 100 kW, u jiných na 130 kW.

Hyundai aktuálně figuruje na třetím místě v žebříčku nejprodávanějších českých vozů, z druhého ho sesadil Volkswagen, na prvním místě je Škoda Auto.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme