Repríza finále z roku 2015. Italský Juventus bude chtít Barceloně oplatit porážku

Ten nejlepší evropský fotbal se večer znovu vrací na scénu. Dvěma zápasy začíná čtvrtfinále Ligy mistrů. V jednom proti sobě nastoupí dva mladé, útočně laděné týmy Dortmundu a Monaka, ještě o něco víc táhne souboj fotbalových velikánů Juventusu Turín a Barcelony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinský fotbalista Lionel Messi v akci (vpravo)

Argentinský fotbalista Lionel Messi v akci (vpravo) | Zdroj: Reuters

„Barcelona je velice těžký soupeř, je to jeden z nejlepších týmů světa. Pro nás to bude těžké, ale myslíme si, že jsme připraveni, a chceme dokázat, že pro tyto zápasy Champions League existuje,“ říká viceprezident a klubová legenda Juventusu Pavel Nedvěd.

Vládce italského fotbalu před dvěma lety s Barcelonou prohrál ve finále Ligy mistrů 1:3, čas na odplatu teď přišel už ve čtvrtfinále. Juventus v tomto ročníku zatím neprohrál a dostal pouhé dva góly. Trenér Katalánců Luis Enrique ale před dvojzápasem taktizování odmítá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Italský Juventus bude chtít Barceloně oplatit porážku a použije k tomu svoji tradiční zbraň - skvělou obranu

„Defenzivní statistiky Juventusu v Lize mistrů jsou úchvatné. Ale náš cíl je stejný jako vždy, i když začínáme proti silnému soupeři na jeho hřišti. Jsou sice top mužstvo po všech stránkách, budeme ale hrát svoji hru a chtít vyhrát hned od začátku.“

A hra Barcelony, to je hlavně útok. Trio Messi, Neymar, Suaréz rovná se 18 gólů v osmi zápasech Ligy mistrů. „Ti tři nejsou žádní sobci. Získali respekt, protože si navzájem pomáhají. Je to proti nim velmi náročné - nehrajete totiž proti třem individualitám,“ ví gólman a kapitán Juventusu Gianluigi Buffon.

Zatímco tento zápas bude tradiční bitvou dvou velkoklubů, v dalším čtvrtfinále na sebe vůbec poprvé narazí německý Dortmund a francouzské Monako - dvě útočná mužstva plná mladých talentů. Obě utkání začínají ve 20 hodin a 45 minut.

Petr Havlíček, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme