Regionální stanice jsou v poslechovosti třetí nejsilnější v Bavorsku, pomáhá i DAB+

24. duben 2017

Nejpopulárnějším regionálním programem je Radio Galaxy. Očekává se, že právě tato stanice se v horizontu několika měsíců objeví v DAB+ multiplexu BR Franken.

Třetím nejsilnějším rozhlasovým subjektem v oblasti bavorské poslechovosti jsou v souhrnném výsledku tamní regionální stanice. Ukázaly to březnové výsledky popularity, místní obdoba tuzemského Radioprojektu. Bavorské regionální stanice zasáhnou v hodinové poslechovosti až 878 tisíc lidí. Na čele žebříčku se drží privátní Antenne Bayern (1.01 milionu) a veřejnoprávní okruh Bayern 1 (983 tisíc).

Antenne Bayern a Bayern 1 jsou nejpopulárnějšími stanicemi i v denních datech. První se může pochlubit třemi miliony posluchačů, druhá vykázala necelých 2.7 milionu posluchačů. Jako rozhlasová skupina pochopitelně vede Bayerischer Rundfunk – 2.746 milion posluchačů denně. Nejpopulárnějším regionálním rádiem v Bavorsku je Radio Galaxy – denně ho ladí 356 tisíc posluchačů. Očekává se, že právě tato stanice se v horizontu několika měsíců objeví v DAB+ multiplexu BR Franken a bude tak zachytitelná i v Čechách. Kompletní výsledky poslechovosti, v nichž je započítána i technologie DAB+, jsou zde.

autor: lukpo
Spustit audio