Ústečtí florbalisté slaví. Po 14 letech budou hrát nejvyšší soutěž

24. duben 2017

Florbalisté Ústí nad Labem se po 14 letech vrátili do nejvyšší soutěže. Tým nabitý šikovnými mladíky neměl o patro níž konkurenci a vybojoval si postup do Superligy. A v ní by nechtěl sehrát jen epizodní roli.

Jedním ze strůjců velkého úspěchu byl trenér Marek Vojta. Ten přiznal, že cesta mezi elitu byla ale pořádně krkolomná.

„Moc jsme to chtěli a dělali jsme všechno pro to, co jsme považovali za nejlepší. Sezóna ale byla hodně náročná – měli jsme příušnice, dva měsíce jsme netrénovali, byly i vážné osobní problémy… Ale ukázala se obrovská síla toho týmu – i když je mladý, je vyzrálý, a jen tou vůlí jsme to zvládli,“ užíval si Marek Vojta postupu do Superligy.

Ten vybojoval tým, který byl už před začátkem sezóny pasován do role favorita. „Asi jsme favority podle individuálních dovedností byli. Měli jsme ale věkový průměr lehce nad 19 let, takže bylo těžké hrát zápasy play-off,“ komentuje Vojta.

Postup na poslední chvíli

Postup mezi elitu přišel ve správný čas. V případě, že by se týmu nepovedlo vystoupat do Superligy, zřejmě by ztratil největší talenty, pro které by už byla druhá nejvyšší soutěž málo.

Fanoušci ústeckých florbalistů

„Ta hrozba byla obrovská. Plno lidí se bálo, že když nepostoupíme, tak se ten klub kvůli tomu rozpadne. V týmu máme tak 10 hráčů, kteří mohou hrát z fleku extraligu kdekoliv a je o ně zájem. Proto jsme rádi, že jsme to vyhráli tady, doma, pro ústecké fandy, pro Ústí nad Labem,“ radoval se trenér ústeckých florbalistů Marek Vojta.

V nejvyšší soutěži by byl nerad za otloukánka. „Náš cíl není postoupit do extraligy. Náš cíl je hrát extraligu dlouhodobě. Dovednosti na to máme, charakterově na to máme taky,“ věří Marek Vojta tomu, že ústečtí florbalisté můžou obstát i v superligové konkurenci.

autor: dak
Spustit audio