Východ dal Západu jógu. Teď stačí otevřít mysl a někdy i láhev piva

26. duben 2017

Jóga a alkohol můžou jít dohromady, dokázali v Německu. Cvičení jógy totiž spojili s pitím oblíbeného národního nápoje, tedy piva. Na hodiny jógy si teď nosí láhev vychlazeného zlatavého moku i lidé v Austrálii, Singapuru nebo v Thajsku.

Za nápadem stojí dva vyučující jógy, kteří se prý rozhodli spojit dvě věci, které mají v životě rádi. Jeden z instruktorů se ale serveru ExBerliner svěřil, že nejde o jejich nápad. Inspirovali se prý na slavném uměleckém festivalu Burning Man v americké Nevadě, kde spojení jógy a piva poprvé viděl.


Původně šlo koníček německých hipsterů. Podle singapurského deníku The Straits Times se Bieryoga poprvé objevila v roce 2015 v Berlíně.

Při cvičení je potřeba dostatek místa a podložky jako u klasické jógy. Do jednotlivých cviků je ale zapojena pivní láhev a lidé si z ní občas loknou. Doporučuje se, ale během cvičení vypít maximálně dvě lahve.

„Bez alkoholu se trochu stydím, ale díky pivu se nebojím a cvičení jógy si opravdu užívám," popsala své pocity BBC jedna z žen, které Bieryogu v Asii vyzkoušely. V Čechách jste pivní jógu mohli vyzkoušet začátkem března se spolkem Zvedni Zadek.

Podle berlínských instruktorů je cvičení vhodné i pro úplné začátečníky. Stačí otevřít svou mysl a pivo.

autoři: jch , sed
Spustit audio