Obličejová jóga jí pomohla zbavit se vrásek. Teď toto cvičení učí ostatní ženy

25. květen 2017

Cvičit bychom měli nejen svaly na nohou, rukou či na břiše, ale i v obličeji. Své o tom ví Zuzana Ondrisová, která se věnuje obličejové józe. Toto procvičování obličejových svalů v kombinaci s příjemnými masážemi podle ní zajistí mladistvější vzhled tváře.

Vše si vyzkoušela sama na sobě. „Ve 35 letech jsme měla už poměrně dost známek stárnutí. Podepsaly se na mně výkyvy váhy, starala jsem se o dvě děti, o dům a zahradu, všechno mělo prioritu, jen já ne. Na sebe jsem trochu zapomněla a na té tváři se to projevilo. Měla jsem velmi hluboké vrásky na čele, spadlá horní víčka, uvolněné kontury tváře a celkově takový smutný výraz tváře,“ vzpomíná.

Pak objevila obličejovou jógu. „Začala jsem cvičit a postupně přidávala i masáže tváře, začala jsme se víc zajímat také o kosmetiku, protože to jde ruku v ruce. Brzy jsem začala dostávat komplimenty, že jsem nějaká jiná, že lépe vypadám,“ říká.

První pochvaly uslyšela už asi po třech týdnech pravidelného cvičené obličejové jógy. „Pleť byla svěžejší, napnutější. Asi po dvou až třech měsících si manžel všiml, že se mi zjemňuje nosoretní rýha. To mě povzbudilo a motivovalo, takže jsem pokračovala. Postupně se zvedla horní víčka, oči se otevřely, vyhladilo se čelo. Cvičím stále a stále se to zlepšuje,“ popisuje.

Dnes je Zuzana Ondrisová akreditovanou lektorkou obličejové jógy. Pořádá kurzy, komunikuje s klientkami přes internet a napsala elektronickou knihu.

Na obličejové józe je podle ní nejlepší to, že se dá cvičit kdekoliv a kdykoliv. „Tvář máme stále s sebou, můžeme cvičit, když pijeme kávu, pracujeme u počítače, řídíme auto nebo na procházce. Možností je opravdu hodně,“ dodává.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.