Oprava střechy karlovarského divadla se odkládá, nenašla se stavební firma

23. červen 2017

Rekonstrukce střechy a fasády Městského divadla v Karlových Varech se odkládá na příští rok. Cena bude také možná vyšší, než projekt předpokládal. Ve dvou výběrových řízeních se nepodařilo vybrat dodavatele, který by se vešel do cenového limitu.

„Do prvního výběrového řízení se nepřihlásil nikdo. Do druhého se pak sice přihlásily dvě firmy, ale s cenovou nabídkou, která je dvakrát vyšší, než byl rozpočet s částkou 12 milionů korun," uvedl náměstek primátora Jiří Klsák.

Radní proto rozhodli o zrušení výběrového řízení. Zároveň prověří projekt, který je tři roky starý. Je možné, že ceny břidlice, která má střechu pokrývat, od té doby výrazně stouply.

Čtěte také

Za vysokou cenou ale může také být původní extrémně krátký termín dodání stavebních prací, který byl jen okolo dvou a půl měsíce tak, aby se práce vyhnuly hlavní sezoně ve městě.

Magistrát tak vypíše třetí výběrové řízení s tím, že přípravné práce začnou na jaře příštího roku a dokončeny budou až po filmovém festivalu. Vše se musí stihnout do září 2018. Tehdy uplyne termín dotace, kterou chce město na opravu využít a která má pokrýt až 90 procent nákladů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio