Papež František vyzval k ukončení násilí ve Venezuele

5. červenec 2017

Papež František vyzval k ukončení násilí při protivládních protestech ve Venezuele. A vyjádřil svou spoluúčast s rodinami všech obětí nepokojů, píše na svém webu americká televizní stanice ABC News. Z článku uveřejněném na serveru americké televize Fox News se dozvíme, že se pontifik společně s tisíci dalšími věřícími pomodlil za Venezuelu. Při modlitbě, kterou sám vedl, připomněl, že Venezuela si ve středu připomene den, kdy získala nezávislost.

„Ujišťuji Venezuelany, že jsem s nimi v modlitbách a vyjadřuji účast a svou blízkost rodinám, které ztratily své děti při pouličních protestech. Vyzývám k ukončení násilí a k mírovému a demokratickému řešení celé krize,“ cituje slova papeže Františka americký list Washington Post.

Osmdesát mrtvých

Venezuelou zmítají už déle než tři měsíce násilné protivládní demonstrace. O život přišlo nejméně 80 lidí. Vatikán se loni pokusil zprostředkovat mírový dialog k řešení venezuelské krize. Ale neúspěšně, popisuje na svém webu televizní stanice ABC News.

Venezuelští biskupové navštívili nedávno Vatikán. Papeže informovali o své kritice příklonu tamního prezidenta Nicolase Madura k autoritářství, dodává závěrečnou poznámku k výzvě papeže Františka k ukončení násilí ve Venezuele Washington Post.

autor: thk
Spustit audio