Pobyt na filmovém festivalu ve Varech usnadňuje online mapa

6. červenec 2017

Nová online mapa, kde mohou návštěvníci najít restaurace, parkování, půjčovny kola či například promítací sály, usnadňuje pobyt na karlovarském filmovém festivalu. Mapa obsahuje aktuálně 90 míst a lidé do ní mohou sami přidávat své vlastní tipy.

„Chtěli jsme, aby lidé nemuseli nikde nic hledat a mohli se soustředit pouze na zábavu a filmové zážitky. Proto jsme mapu vytvořili," uvedl zakladatel Ivoš Gajdorus.

Díky filtrům si na své přijdou i lidé se specifickými potřebami, například vegetariáni, rodiny s dětmi nebo vozíčkáři, kteří hledají bezbariérová místa.

Detail každého místa obsahuje užitečné informace jako například otevírací dobu, odkaz na webové stránky či popis programu. Uživatelé mohou přidávat i fotografie, videa a své hodnocení.


Mapa je dostupná na této adrese.

Mapa vznikla na serveru, kde si může svoji vlastní mapu založit každý. Od spuštění projektu v únoru letošního roku zde uživatelé založili přes 250 nejrůznějších map. Na Mapoticu jsou třeba mapy s veřejnými záchody nebo hospodami se zajímavými pivy a mnoho dalších.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio