Na koloběžkách napříč střední a jižní Amerikou. Kluci z Kolína jsou po devíti měsících doma

10. srpen 2017

Střední a jižní Ameriku procestovali Marek Jelínek a Michal Kohoutek z Kolína na koloběžkách. Na šest tisíc kilometrů dlouhou trasu se vydali loni v listopadu. Zabloudili na farmu s kolibříky i k šamanům. A už teď se chystají do Asie.

Patnáct států od Mexika až po Brazílii zdolali kamarádi Marek Jelínek a Michal Kohoutek z Kolína. Ve čtvrtek se po devíti měsíci dostali zpátky domů.

„Stihli jsme se několikrát opálit i několikrát zblednout, i se několikrát pohádat,″ popisuje s úsměvem Marek Jelínek. „Hlavně jsme se ale dostali na místa, kam se normálně člověk nedostane."

Bolívie.

Kamarádi denně najeli 60 až 80 kilometrů, na jeden zátah dali ale i rekordních 158 kilometrů. Dohromady šest tisíc kilometrů. Věci si vezli s sebou. Bagáž s plnou výbavou vážila 30 kilogramů, 10 kilogramů pak koloběžka.

Sao Paulo.

Už v prosinci se Marek s Michalem vydají na cestu znovu. Tentokrát podle svých slov zamíří do Asie, projet ji chtějí od Teheránu po Kuala Lumpur. „Chceme to vzít přes základní tábor na Mount Everest," naznačuje Michal Kohoutek další plány.

Spustit audio