Olympijskou naději Martinu Sáblíkovou teď nejvíc trápí zdraví. Nemocný úpon léčila i v lázních

15. srpen 2017

Už za půl roku vypukne největší sportovní událost za hodně dlouhou dobu: zimní olympijské hry v Jižní Koreji. Připravuje se na ně i velká česká medailová naděje Martina Sáblíková a Radiožurnál je samozřejmě u toho.

Rok před olympijskými hrami v Jižní Koreji dosáhla Martina Sáblíková na další triumf. Už pojedenácté se stala vítězkou celkového pořadí Světového poháru na dlouhých tratích. „Hodně lidí by takovouto sportovní kariéru chtělo prožít. Jsem ráda, že jsem to byla zrovna já,” svěřuje se.

„Jsem absolutně spokojený,” neskrývá ani její trenér Petr Novák. „Je vidět, že na olympiádě s ní budou muset počítat.” V jeho spokojených slovech se skrývá něco víc, než říká. Vždyť proč by soupeřky na hrách neměly s Martinou, která má ve sbírce už pět cenných olympijských kovů, počítat?

Vysvětlení je jednoduché. Předcházející sezonu Martinu trápilo drobné zranění a asi každého napadne, jak odpoví na otázku, co si přeje do nadcházející olympijské sezony. „Samozřejmě zdraví, aby se mi co nejdřív uzdravil úpon, aby nic nenarušilo kvalitní přípravu,” říká Martina.

Na splnění svého přání začala pracovat hned po sezoně a zasloužené dovolené u moře. Odcestovala totiž do Třeboně, kde si užívala lázeňské procedury. A teď už nezbývá než se vrátit k tréninkovému drilu a pak naladit tělo na olympijský závod.

autor: pka
Spustit audio