Ostrovská policie zpřísní večerní kontroly v Mánesově ulici

17. srpen 2017

Okolí fitness centra Atlantis v Mánesově ulici v Ostrově budou v noci častěji kontrolovat strážníci a policisté. Reagují tak na stížnosti obyvatel, kteří si dlouhodobě stěžují na rušení nočního klidu v této lokalitě

Součástí fitcentra je i bar, který má denně otevřeno do dvou hodin ráno. Situace se podle stěžovatelů zhoršila po zavedení zákazu kouření v restauracích na letošního května.

„Bylo dojednáno, že se objedná kontrolní měření hluku z Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje. Dále se ze strany obou policií zintenzivní monitoring, kontroly a pochůzky v uvedené lokalitě. A provozovatel baru vždy před 22. hodinou upozorní hosty na důsledky, které by mohly plynout z nedodržování pravidel zachování nočního klidu," uvedla Lucie Mildorfová z kanceláře starosty města.

Stížnosti obyvatel se týkaly převážně hlasité produkce při koncertních vystoupeních na pozemku obklopujícím fitcentrum a na hlučné projevy hostů a návštěvníků v nočních hodinách. Jestli přijatá opatření splnila svůj účel, vyhodnotí radnice spolu s dalšími zúčastněnými na podzim.

Ostrov není jediným městem, kde lidé zaznamenali po zavedení zákazu kouření v restauracích a barech větší hluk. Na hluk a zápach z cigaret i během dne v blízkosti barů a heren si stěžují například i lidé v centru Karlových Varů nebo Sokolova.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio