Vydavatel Parlamentních listů chce rozjet v Brně novou regionální televizi

23. srpen 2017

Na rozdíl od firmy Praha TV budou Our Media ve firmě Brno TV majoritním akcionářem s podílem 65 %. Do Obchodního rejstříku byl subjekt zapsán 14. června.

Společnost Our Media, která drží 34% podíl ve stanici Praha TV, chystá jako majoritní společník rozjezd další regionální televize. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) bude na některém z následujících zasedání řešit udělení terestrické licence pro novou stanici TV Brno 1. Za ní stojí společnost Brno TV, v níž jako společníci figurují kromě firmy Our Media také Jan Dudek, Přemysl Svora a Jan Holoubek. Vyplývá to z Obchodního rejstříku.

Ve společnosti Brno TV, která bude provozovatelem stejnojmenné regionální televize, figurují Our Media jako jeden ze společníků - držitel 65% podílu s vkladem 325 tisíc korun. Our Media jsou například vydavatelem Parlamentních listů, poloviční podíl drží v portálech PrvníZprávy.cz, Protiproudu.cz nebo v nakladatelství Olympia. Majoritní podíl ve společnosti má senátor Ivo Valenta. V jihomoravské metropoli funguje již řadu let stanice BTV, jejímž provozovatelem je firma AIDEM & Vyšší odborná škola televizní Brno.

autor: lukpo
Spustit audio