U každého snímku vtip. Takhle vypadá fotografování sportovců cyklu Olympijský rok

23. srpen 2017

Radiožurnál spustil další sérii časosběrného cyklu Olympijský rok, který mapuje přípravu sportovců na zimní olympijské hry v Pchjongčchangu. A u takové akce pochopitelně nemůže chybět fotografování sportovců.

Paralympionik Patrik Hetmer, který vyniká v alpském lyžování, dorazil k fotografování do ateliéru Českého rozhlasu s celou lyžařskou výbavou – lyže, přezkáče, helmu, kombinézu, brýle.

Fotograf Českého rozhlasu Khalil Baalbaki ale nakonec fotografuje lyžaře naboso – pouze v kombinéze, s helmou u nohou, lyže překřížené před sebou.

„Právě jsem fotil Patrika, který stál, ještě neměl boty na sobě, a mne napadlo, aby si je vůbec nebral. Když někdo koukne na fotku, řekne si: To je zajímavé, ale on má bosé nohy,“ popisuje s tím, že u každé fotky by rád udělal nějaký vtip, jiný pohled.

Olympijský rok - Zanechat stopu

A sám Patrik Hetmer později přiznává, že ho fotografování v ateliéru zaujalo. „Byla to pro mne v podstatě premiéra profesionálního focení. Vzal jsem si s sebou veškeré sportovní vybavení, které používám na závodech. Trochu jsem se u toho zpotil, ale to se nedá nic dělat,“ popisuje.

Odlišnou atmosféru pak má společné fotografování v atriu Českého rozhlasu, kde se k Patriku Hetmerovi připojili další olympionici – Martina Sáblíková, Ester Ledecká nebo Jan Hudec.

Ti všichni se také na závěr účastní autogramiády ve foyeru Českého rozhlasu. Fanoušci si mohou nechat podepsat speciální štíky s obrázkem sportovce a logem Olympijského roku.

Příležitost prohodit se sportovci při autogramiádě pár slov si nenechal ujít například pan Rudolf, který si nechal podepsat kartičku všech čtyř sportovců. „Sportovců si ohromně vážím a z autogramiády mám velkou radost,“ pochvaluje si.

autor: prh
Spustit audio