VIDEO: Iggy Pop je pro svého psa superhrdina. Vy také? ptá se v kampani organizace PETA

„Buďte takoví, za jaké vás má váš pes" a „I jedinec může spoustu změnit", hlásá v kampani organizace bojující za práva zvířat PETA duo rockových legend. Iggy Pop v animovaném videu zachraňuje coby do půl těla svlečený „superhrdina" jedno zvíře za druhým a k tomu zní song Nicka Cavea Breathless.

Pop na videu například pomáhá želvě bezpečně překročit silnici, přichází na pomoc králíkovi nebo osvobozuje ryby z rybářských sítí. Překvapivou pointou v závěru videa je hraná sekvence – animovaný příběh je podle webu nme.com ve skutečnosti snem, který se zdá psovi Iggyho Popa. Ten sedí vedle něj, čte si knihu a psa na závěr pohladí.

Organizace PETA zaměřuje svou činnost zejména na čtyři oblasti, kde jsou zvířata zneužívána nejčastěji – chovy a továrny, laboratoře, oděvní průmysl a zábavní průmysl. Ročně odhalí nespočet případů krutého zacházení se zvířaty a pomocí peticí, protestních kampaní, akcí, i zapojení známých osobností se na to snaží upozorňovat.

Na svých webových stránkách v souvislosti s kampaní například upozorňuje, že z více než šest milionů psů a koček, kteří každoročně hledají bezpečí v útulcích, musí polovina podstoupit euthanasii kvůli tomu, že nemá domov.

autor: prh
Spustit audio