Radnice Prahy 13 porušila zákon

Radnice třinácté městské části Prahy podle Úřadu pro ochranu osobních údajů porušila zákon. Úřad ji vytkl především to, že nevymazala osobní informace lidí, kteří se z této městské části odstěhovali, a udělil ji pokutu. Podle tiskové mluvčí Úřadu pro ochranu osobních údajů Hany Štěpánkové se ze strany radnice jednalo o závažný přestupek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha 13

Praha 13 | Foto: www.praha13.cz

"Šlo vlastně o nedostatečnou ochranu údajů, které tam byly zpracovávány, před eventuálním použitím pro jiný účel, než ke kterému byly legálně získány. Přestupek radnice byl shledán natolik závažným, že byla udělena pokuta ve výši patnáct tisíc korun," řekla Hana Štěpánková.

Mluvčí Úřadu třinácté městské části Samuel Trushka hájí postup radnice tím, že údaje o odstěhovaných lidech jsou zapotřebí k organizaci voleb. "Protokol konstatoval, že v naprosté většině záležitostí jsou osobní data chráněna dobře. Co se týkalo ochrany databáze, tak tam v podstatě jediným problémem bylo nikoliv, že by do ní mohl vstupovat někdo neoprávněný, ale že nebyly zaznamenávány údaje o tom, kdo a kdy do databáze vstupoval," vysvětlil tiskový mluvčí a dodal, že tento nedostatek byl už napraven.

Markéta Pešková, Jan Zítka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme