Bezinkový likér
Výborný likér z plodů černého bezu připravuje Zdeněk Klobouk z Klopotovic. Místo rumu lze použít třeba režnou, pan Zdeněk má ale vyzkoušeno, že „děvčatům“ likér nejlépe chutná s rumem.
Budete potřebovat:
2 l plodů černého bezu
1 kg cukru
5 lžic předem uvařené silné kávy
500 ml rumu
Postup:
1. K bezu přilijeme 1 litr vody a vaříme zhruba 1,5 hodiny.
2. Přecedíme přes plátýnko, přidáme cukr a ještě krátce (zhruba 5 minut) povaříme.
3. Necháme vychladnout, přidáme silnou uvařenou kávu, zakryjeme a necháme stát do rána.
4. Poté přilijeme rum a plníme do lahví.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka