Seznam.cz míří se svým obsahem k UPC, přípravu zpravodajské televize nekomentuje

19. září 2017

Posílení v oblasti zpravodajského obsahu Seznamu se diváci jeho videoplatformy dočkali včera, kdy byla uvedena nová mobilní aplikace Seznam Zpráv.

Operátor UPC Česká republika představí v krátkodobém horizontu aplikaci pro své Horizon boxy, která zákazníkům největší kabelové firmy nabídne video obsah produkovaný společností Seznam.cz, tedy portál Stream.cz nebo Seznam Zprávy. Zástupci Seznamu na dnešní tiskové konferenci tuto skutečnost oficiálně nepotvrdili. Pro novináře zatím nechtějí komentovat ani přípravu své nové zpravodajské televize.

Pavel Zima, místopředseda představenstva Seznamu, odkázal na dotazy ohledně projektu Seznam.cz TV na tiskovou mluvčí Irenu Zatloukalovou. Seznam nicméně startem projektu lineárního vysílání nechce opouštět dosavadní projekty, tedy internetovou televizi Stream.cz, mobilní aplikace nebo hybridní vysílání HbbTV dostupné v multiplexu 4. Působení na těchto platformách chce firma nadále posilovat. Propojování video obsahu od Seznamu, internetu a klasického televizního vysílání je trendem, který můžeme pozorovat u řady dalších hráčů.

Posílení v oblasti zpravodajského obsahu Seznamu se diváci jeho videoplatformy dočkali včera, kdy byla uvedena nová mobilní aplikace Seznam Zpráv, která je dostupná na operačních systémech Android a iOS. Seznam.cz si chce vyzkoušet, zda lidé budou ochotní své názory publikovat formou videí. Aplikace tedy primárně míří na video verzi komentářů diváků, která pak bude dostupná jak v mobilní aplikaci, tak pod články na webu. Nahrané názory budou moci lidé sdílet i na své sociální sítě.

autor: lukpo
Spustit audio