Při výbuchu munice zahynuli v Afghánistánu dva němečtí vojáci

V Afghánistánu v noci na dnešek zahynuli dva němečtí vojáci, příslušníci mírových sborů ISAF. Při překládání munice na severu země došlo k výbuchu, který usmrtil rovněž 6 místních vojenských pomocníků. Už v březnu 2003 došlo k podobné nehodě, tehdy zahynuli dva němečtí a tři dánští vojáci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Afghánistánu

V Afghánistánu | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Zprávu o smrtelné nehodě oznámil guvernér provincie Kundúz Muhammad Omar, informuje agentura DPA. Velitelství zahraničního nasazení v Postupimi však zprávu odmítlo potvrdit. Vojáci Bundeswehru s místními pomocníky v noci na dnešek překládali v Takharu munici, kterou dobrovolně odevzdal jeden z polních velitelů. Přitom došlo k nečekané explozi.

Úkolem německého vojenského kontingentu je zbraně a munici shromažďovat a likvidovat. Afghánistán patří k zemím s jejich nejvyšší koncentrací na světě. Bundeswehr má v mezinárodních mírových jednotkách ISAF celkem 2 tisíce vojáků.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme