V historicky prvním zápase s videorozhodčím Sparta přehrála Mladou Boleslav 3:0

3. prosinec 2017

Fotbalová Sparta zvítězila v dohrávce 16. kola nad Mladou Boleslaví 3:0. Na zápas, který byl vůbec posledním v tomto kalendářním roce, dohlížel poprvé v historii české ligy kromě rozhodčích na hřišti i videorozhodčí. Ten musel kontrolovat hned první gólovou situaci. O branky pražského klubu se postarali Zahustel a Šural. První gól si srazil do brány gólman Jedlička sám.

Fotbalisté Sparty nastoupili do posledního podzimního zápasu opět s mírně pozměněnou sestavou. Do základní jedenáctky se dostal v lize poprvé od srpna levý obránce z Bosny Eldar Čivić a od konce září také chybějící Srdjan Plavšič ze Srbska.

Netrvalo dlouho a videorozhodčí byl využit. Ve 12. minutě odcentroval právě Eldar Čivić a míč s přispěním brankáře hostí Martina Jedličky, který si vybral špatnou chvilku, skončil v síti. Po krátkém přezkoumání videa s videorozhodčím Romanem Hrubešem byla branka uznána.

Pro Jedličku, který do Boleslavi přišel před sezónou z Příbrami, tak nedopadla premiéra v první lize vůbec dobře. Pro devatenáctiletého mladíka však bylo ještě hůř. O pouhé čtyři minuty později totiž lovil míč ze sítě podruhé. To nacentroval výborně hrající Bogdan Vatajelu na hlavu Ondřeje Zahustela a skóre bylo 2:0 pro Spartu.

Hra se poté uklidnila, sparťanští fotbalisté kontrolovali hru a v 36. minutě udeřili potřetí. Další kvalitní Vatajelův centr zužitkoval Josef Šural, který potvrdil podzimní formu a přidal šestý ligový gól.

Po změně stran se na straně hostí na hriště dostal za nevýrazného Ruslana Mingazova Lukáš Magera, který tentokrát nenastoupi v obraně. Stoperskou dvojici Mladé Boleslavi, ve které v posledních zápasech nastupoval, tvořilo duo Patrizio Stronati a Matěj Chaluš.

Po změně stran Sparta i nadále řídila hru. Šance na navýšení náskoku měl Plavšič, Šural i kapitán Václav Kadlec. Boleslav pořádně zahrozila až v 81. minutě, kdy exsparťanský křídelník Tomáš Přikryl nevyzrál na Dúbravku.

V 89. minutě se do hry dostal další dlouhodobý marod, turecký stoper Semih Kaya, který se v sestavě objevil naposledy v prvním kole proti Bohemians, kdy se zranil.

Celkem 6234 fanoušků tak sledovalo poslední podzimní zápas, ve kterém se rozhodlo o tom, že Sparta přezimuje na pátém místě, dva body od pohárů. Mladá Boleslav končí první polovinu sezóny na 11. místě. Oba týmy před sezónou jistě čekaly lepší umístění.

autor: redakce
Spustit audio