Čech se pokusil do Německa propašovat rekordní zásilku drog

Německá policie zadržela rekordní kontraband drog směřující z České republiky na území Spolkové republiky. Mladý Čech, který se omamné látky pokoušel převézt vlakem, byl zatčen a je v rukou policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Drogy

Drogy

Takové množství nové syntetické drogy zvané Crystl se ještě v Sasku neobjevilo. Celkem dva kilogramy smrtelně nebezpečné psychotropní látky nalezli němečtí pohraničníci u mladého nezaměstnaného Čecha přímo na hraničním nádraží Schöna. Oznámilo to saské rádio BSR.

Pětadvacetiletý muž měl drogy rozdělené do dvou balíčků. Bdělým strážcům hranice však neunikl a nyní je v policejní vazbě. Hodnota kontrabandu se na černém trhu oceňuje v přepočtu zhruba na čtyři miliony korun.

Podrobnosti o totožnosti pašeráka nejsou známy. Jak Českému rozhlasu potvrdil generální konzulát České republiky v Drážďanech, zadržený Čech ani německá policie se na tamní konzulární oddělení prozatím neobrátili.

Marika Táborská, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme