Díky Ježíškovým vnoučatům má elektrický vozík. Složilo se na něj 140 lidí

10. prosinec 2017

Vypadalo to jako běžná Mikulášská besídka, jenže pak muzika ztichla a k Mikulášovi, andělovi a čertům se přidala ještě Ježíškova vnoučata. Dárek dostal Jiří Hasil, který žije ve vodňanském Centru sociální pomoci.

Jiří Hasil si přál elektrický invalidní vozík. A díky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, který plní přání seniorům, se jej dočkal. Na dárek se složilo 140 lidí.

Předat jej přijela Tereza Tesařová z Prahy. „Když jsem se podívala na web Ježíškových vnoučat, zbyla tam už jen samá drahá přání. Měla jsem ale hroznou chuť se do toho zapojit, takže jsem přes Facebook vytvořila skupinu, jejímž účelem bylo složit se na něco dražšího,“ popsala.

I to je síla internetu. Lidé, kteří se dosud neznali, se najednou spojí k jednomu dobrému skutku. Ten ale nebyl jediný. „Začali jsme skromně tím, že jsme si od Ježíškových vnoučat přáli panenku pro paní, která trpí stařeckou demencí. Během hodiny se ozval dárce. Tak jsme zkusili druhý dárek, elektrický invalidní vozík, a během pár dní se ozvala paní Tesařová, že si ho zarezervuje a že přání splní,“ řekla ředitelka Centra sociální pomoci Daniela Davidová.

Jiří Hasil si dárek pochopitelně hned vyzkoušel. Jízda mu nedělala žádné problémy, vždyť, jak sám připomněl, jezdil i s mašinami na dráze. „To je kočár, pane jo, výborný,“ chválil a zakončil to zvoláním: „Na Plzeň, Vávro, na Plzeň!“

Spustit audio