Cizinci objevení v Albánii nejsou pohřešovaní Češi

Tři cizinci objevení v severní Albánii nejsou pohřešovaní čeští studenti. V horské osadě Dukagjin byli nalezeni dva Němci a Angličanka. Mluvčí českého ministerstva zahraničí Aleš Pospíšil dnes původně s odvoláním na informace českého velvyslanectví v Tiraně oznámil, že česká trojice byla objevena živa a zdráva. Jak k omylu došlo, objasnila tajemnice českého velvyslanectví v Tiraně Petra Toufarová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Podle oficiálního stanoviska albánského ministerstva vnitra jsme obdrželi informaci, že tři pohřešovaní čeští studenti byli nalezeni v inkriminované oblasti živí. Odtud byla zpráva zastupitelského úřadu, kterou jsme oficiálně předali do České republiky. Náměstek policejního ředitele ve Skadaru osobně s třemi cizinci hovořil avšak nepotvrdil totožnost českých občanů. Toufarová upozornila, že se jedná o zaostalou část Albánie, kde lidé ne vždy dobře zvládají i vlastní mateřský jazyk.

Hledání českých studentů, kteří jsou postrádáni již přes dva měsíce, pokračuje. Nadále se ho účastní český záchranný tým, který do Albánie koncem minulého týdne vyslali z České republiky příbuzní a přátelé pohřešovaných.

Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme