Nejhodnotnější ceny vyhrávám z postele, říká Sportovkyně roku Gabriela Koukalová

22. prosinec 2017

Loni byla třetí a letos už všechny předčila. Gabriela Koukalová jako první biatlonistka v historii vyhrála novinářskou anketu Sportovec roku.

„Je to pecka,” svěřuje se. „Vůbec bych nečekala, že já jako zástupce mysliveckého biatlonového spolku bych si pro takovouhle cenu mohla dojít.”

K tomu Gabriela Koukalová zažívá pořádně rozporuplný rok 2017. Zatímco první tři měsíce byly skvělé, získala během nich tři medaile z mistrovstvá světa a dva malé křišťálové glóby ve Světovém poháru, od června ji trápí bolesti lýtek, kvůli kterým v téhle sezóně ještě nezávodila…

„Vzpomněla jsem si na jeden glóbus, který se mi podařilo vyhrát z postele, stejně jako tuhle cenu. Pobavilo mě, že jsem nejhodnotnější ceny svého života vyhrála z postele,” usmívá se.

Tehdy v březnu 2016 počasí zrušilo poslední ze závodů s hromadným startem, teď je, obrazně řečeno, Gabriela Koukalová „v posteli” z jiných důvodů. Ale jak to s jejími lýtky a vyhlídkami na únorovou olympiádu vypadá, se bohužel nedozvíme. Otázky na zdravotní stav zkrátka moderátor zapověděl.

Jako nápověda nám snad může posloužit leda tahle odpověď ze slavnostního galavečera. „Asi to mnohé z vás překvapí, ale mám se dobře,” usmívá se vítězka ankety Sportovec roku Gabriela Koukalová.

autor: jsu
Spustit audio