Hořící kamion zablokoval na devět hodin dálnici D5 u Loděnice. Kvůli pneumatice

7. leden 2018

AKTUALIZOVÁNO Defekt na pneumatice je příčinou požáru kamionu, který v neděli na devět hodin zastavil provoz na berounské dálnici D5 u Loděnice. Škoda, která podle odhadů přesáhne milion korun, mohla být vyšší, kdyby řidič včas neodpojil tahač od návěsu. Klasy kukuřice, které kamion převážel, i s návěsem kompletně shořely.

„Řidič soupravy byl velmi pohotový a podařilo se mu před rozšířením požáru odpojit tahač od návěsu. Následně informoval hasiče, že se uvnitř návěsu nacházejí dvě dvoukilogramové propanbutanové tlakové lahve," popsal situaci mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Na místě zasahovali profesionálové z Berouna i dobrovolní hasiči z Rudné a později ještě z Chyňavy. Na uhašení požáru použili těžkou pěnu.

Následně na místo byla povolána speciální technika ze záchranného útvaru Zbiroh, která pomohla s vyložením zbytku nákladu. Právě čekání na příjezd speciálního auta a poté vyprošťování kamionu a jeho odtažení mělo největší vliv na to, že dálnice byla mezi devátým a pátým kilometrem směrem na Prahu devět hodin neprůjezdná.

Znovu na ni auta mohla najet krátce po čtvrté hodině odpolední.

Kromě návěsu, požár poškodil také protihlukovou stěnu. Škoda byla vyčíslena na 1 milion korun, příčinu požáru vyšetřovatel stanovil jako vznícení pneumatiky po defektu.

Požár kamionu na D5 u Loděnice
Požár kamionu u Loděnice
Požár kamionu u Loděnice
Spustit audio