Debata prezidentských kandidátů v angličtině? Projekt Hledá se prezident pokračuje s Markem Hilšerem

Osm kandidátů se účastní předvolebního projektu Radiožurnálu Hledá se prezident. V pondělí budeme sledovat lékaře Marka Hilšera. Jan Pokorný v roli reportéra se s ním potká na Americké akademii v Praze.

Jan Pokorný v roli reportéra s Hilšerem potká na Americké akademii v Praze. Právě tam se bude konat dvouhodinová debata v angličtině, které se kromě Hilšera zúčastní Pavel Fischer a Michal Horáček.

„Marek Hilšer patří k těm prezidentským kandidátům, kteří mají výbornou angličtinu,“ upozorňuje Jan Pokorný. K okruhům, o kterých se má diskutovat, patří volby v Rusku, mladí lidé a zahraniční politika, uprchlická krize a uprchlíci v České republice a další.


V dalších dnech budeme postupně sledovat:
9. ledna Jiřího Hynka
10. ledna Pavla Fischera
11. ledna Petra Hanniga

V další části dne Hilšer poobědvá se svou manželkou, která pracuje jak anestezioložka ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a jako lékařka záchranné služby. Po obědě Hilšera čeká kontaktní kampaň v okolí I. P. Pavlova v Praze. V 17:05 ho pak moderátor Jan Pokorný přivítá ve studiu k rozhovoru ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Strávíme den s prezidentským kandidátem. Jejich pořadí jsme před časem vylosovali. Chceme pozorovat, jak jedná, jak reaguje, o čem přemýšlí, jak si počíná ve finále předvolební kampaně. Budeme poslouchat, pozorovat a se získanými poznatky vstupovat do vysílání Radiožurnálu. A každý den s kandidátem na prezidenta uzavřeme rozhovorem ve 20 minutách Radiožurnálu po 17. hodině, který převezme v tomtéž čase i ČRo Plus,“ přibližuje ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

autoři: jap , jch
Spustit audio