Fashion Arena nechce, aby prodejci otevřeli obchody jinde. Konkurenční boj pražských outletů řeší úřady

8. leden 2018

Soudy i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže řeší konkurenční boj mezi pražskými outletovými centry. Napětí zvyšuje plánované dubnové otevření velkého outletu u Letiště Václava Havla.

Konkurenční Fashion Arena ze Štěrbohol chtěla své prodejce zavázat smluvní doložkou, aby nemohli otevřít outletový obchod jinde. Městský soud v Praze ale vydal předběžné opatření, podle kterého mohou prodejci uzavírat smlouvy i na jiném místě.

„Postup vlastníků Fashion Areny je zjevně protisoutěžním chováním. Namísto toho, aby boj o pozici na trhu probíhal regulérním způsobem, snaží se majitel Fashion Areny svou pozici pojistit zakázaným postupem,“ řekl deníku E15.cz, který na konkurenční boj upozornil, jednatel Prague The Style Outlets Martin Kubišta.

Spor už taky řeší antimonopolní úřad. Štěrboholský outlet ale považuje předběžné opatření za nezákonné a podá proti němu odvolání. „V případě zrušení předběžného opatření je Fashion Arena Prague Outlet připravena chránit svá práva dle smluv s nájemci, jakož i uplatnit nároky na náhradu škody, která jí případně vznikne, a to i zpětně,“ dodal mluvčí Fashion Areny Dalibor Hála.

autoři: vih , pj
Spustit audio