Zveřejněny první detaily DAB+ multiplexu z Vídně v ostrém provozu

8. leden 2018

Operátor počítá se šířením z vysílačů DC Tower a Arsenal. Zachycení signálu na území Moravy a zejména na Slovensku by mělo být nadále bezproblémové.

Společnost RTG Technikum GmbH, která od dubna letošního roku převezme fungování DAB+ multiplexu ve Vídni, počítá s šířením stanic Radio Maria Austria, ERF Plus Now Radio, Sout Al Khaleej nebo stanice zaměřené na hity osmdesátých let minulého století. Informuje o tom web Digitalfernsehen.de. Kromě toho by se v balíku kanálů měl objevit i rockový kanál nebo stanice s formátem lounge music. Jeden z programů dodá i REWE Group.

Změnit se mají i technické parametry vysílačů. Společnost RTG Technikum, která sama dodá do multiplexu dva tematické programy, počítá se šířením z vysílačů DC Tower (12,6 kW) a Arsenal (10 kW). Zachycení signálu na území Moravy a zejména na Slovensku (Bratislava a okolí) by nemělo být nadále problémové. Stanice, které vysílají v DAB+ multiplexu z Vídně nyní a do „nové“ sítě se nedostanou, budou usilovat o vstupu do budoucího celoplošného vysílání. O jednotlivých vysílatelích, jenž se zde objeví, rozhodne mediální regulátor KommAustria.

autor: lukpo
Spustit audio