Lidé v Karviné si už kvůli jednání zastupitelů nebudou muset brát dovolenou

9. leden 2018

Obyvatelé Karviné už si nemusí na jednání zastupitelů brát volno. V letošním roce se budou volení zástupci občanů scházet odpoledne. Dosud jejich jednání začínalo od osmi ráno a brzký termín vyvolával nemalou kritiku.

Pozdějšího jednání zastupitelů se občané Karviné dožadovali už na podzim roku 2014. Dočkali se téměř po čtyřech letech. Novinku vítá i opoziční zastupitel Martin Gebauer (ANO).

„Od začátku, co jsme nastoupili do opozice, jsme tuto změnu navrhovali. Aby mohlo přijít více občanů. Vždy jsme byli odmítáni a jsem přesvědčen, že je to jeden z předvolebních tahů současné koalice, protože tři roky na to nechtěli slyšet,“ míní zastupitel.

Argument že posunutí jednání zastupitelů na odpolední čas, je předvolebním tahem, odmítá nově zvolený primátor Jan Wolf (ČSSD). „Není a volby máte skoro každý rok. Prostě jsme se v rámci koalice shodli, že to v těch odpoledních hodinách zkusíme,“ říká primátor.

„Věřím, že bude chodit více obyvatel a že budeme mít větší zpětnou vazbu – co je trápí a s čím mají problémy. Byl bych jen rád, aby to byly konstruktivní debaty, protože v každém městě se najdou i ti, kteří nejsou moc konstruktivní. A ono to potom ztratí smysl,“ dodává primátor.

Poprvé se zastupitelé sejdou v odpoledním čase, tedy od 17 hodin, 29. ledna.

autor: ada
Spustit audio