Na střeše plaveckého stadionu v Táboře bude nové wellness centrum

13. leden 2018

V Táboře začíná dlouho plánovaná obnova plaveckého stadionu. Město za ni zaplatí 105 milionů korun. Vnitřní bazény i sauna budou kvůli rekonstrukci až do září mimo provoz.

„Areál je starý 36 let, otevřený byl v roce 1982 a dnešní stav je žalostný, místy možná havarijní. Je nejvyšší čas,“ říká Jan Benda, jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor.

V současnosti už je zavřený dětský bazén, v pondělí pak končí veřejné plavání ve velkém bazénu. Mezi pravidelné návštěvníky patří i Milan Nový, který investici do obnovy plaveckého stadionu vítá. „Já si myslím, že je to dobré, hlavně aby se to opravilo vevnitř,“ komentuje.

Město podle starosty Jiřího Fišera rozdělilo rekonstrukci do dvou etap. „První etapa spočívá zejména v úplném přebudování dětského bazénu. Znamená to jednak jeho rekonstrukci, ale i opravdu novou podobu dětských bazénů. Dále budeme opravovat šatny a vstupní prostor do šaten,“ popisuje.

Novinkou bude podle Jana Bendy relaxační centrum. „Bazén dostane nové wellness o rozloze 400 metrů čtverečních s velkou terasou. Bude to na střeše nad stávajícími šatnami a vstupní halou, kde vyroste ještě jedno patro,“ vysvětluje.

Kvůli rekonstrukci budou muset plavci dojíždět na tréninky do Jindřichova Hradce. Město chce návštěvníkům dlouhodobou uzavírku vnitřních bazénů kompenzovat. „Jsme si vědomi toho, že devět měsíců je dlouhá doba. Od začátku května bychom rádi otevřeli venkovní areál, kde budeme přihřívat vodu, aby alespoň sportovci a odolnější lidé mohli plavat,“ dodává Jan Benda.

Druhá etapa obnovy, která zahrnuje opravu velkého bazénu, přijde na řadu za pět let.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio