Nizozemci vylepšili programovou nabídku dostupnou v nejdelším silničním tunelu

16. leden 2018

Jak informuje Radio.nl, rozšíření programové nabídky bylo možné díky modernizaci technologií, které jsou součástí tunelu.

Neodmyslitelnou součástí digitálního rozhlasového vysílání DAB+ jsou řidiči, kteří poslouchají vysílání na svých cestách. Své o tom vědí také v Nizozemsku, které nyní vylepšilo pokrytí signálem v nejdelším silničním tunelu v zemi. Informuje o tom web Radio.nl. Westerscheldetunnel je dlouhý přes šest kilometrů a spojuje oblasti Westerschelde a Terneuzen. Veřejnosti byl poprvé představen v roce 2003.

Jak informuje Radio.nl, rozšíření programové nabídky bylo možné díky modernizaci technologií, které jsou součástí tunelu. Doposud bylo možné při průjezdu více než šestikilometrového úseku naladit analogovou cestou stanice veřejnoprávního rozhlasu NPO, Terneuzen FM, Radio 538, Qmusic, Sky Radio, Radio Veronica a Omroep Zeeland, nově jsou to i Radio 10, 100% NL a BNR, stejně jako vlámské veřejnoprávní kanály Klara a Studio Brussel. Digitálně jsou nyní v tunelu dostupné multiplexy na kanálu 12C (NPO) a 11C (DAB+).

autor: lukpo
Spustit audio