Zimní olympiádu si lidé užijí také ve speciálních zábavních centrech

18. leden 2018
Dobré odpoledne

Ostrava bude v únoru během konání Zimních olympijských her v Pchjongčchangu nabízet pro sportovní fanoušky tradiční Fan zóny s možností dotknout se dění v Koreji. Návštěvníci si budou moct vyzkoušet jednotlivé zimní, ale i letní sporty. Kromě Ostravy budou zapojena také lyžařská střediska v Beskydech a Jeseníkách.

Ostrava bude v únoru během konání Zimních olympijských her v Pchjongčchangu nabízet pro sportovní fanoušky tradiční fan zóny s možností dotknout se dění v Koreji. Návštěvníci si budou moct vyzkoušet jednotlivé zimní, ale i letní sporty. Kromě Ostravy budou zapojena také lyžařská střediska v Beskydech a Jeseníkách.

„Začínáme 9. února slavnostním zahájením a slavnostním otevřením. Potom bude u Ostravar Arény kontinuálně sportovní program až do neděle 25. února, kdy olympijské hry končí. Lyžařské areály v Moravskoslezském kraji máme zapojeny o víkendech,“ popisuje projektová manažerka Českého olympijského výboru Naďa Černá.

Jak říká, během víkendů budou do olympijského dění vtažena lyžařská střediska v Beskydech a Jeseníkách. Konkrétně Bílá, Mosty u Jablunkova, Kopřivná pod Pradědem a Karlov pod Pradědem.

Zimní sporty si však budou moct návštěvníci vyzkoušet především u Ostravar Arény. „Krasobruslení, hokej, lidé budou mít také unikátní příležitost si vyzkoušet curling. Bude tady také ovál pro běžkařské lyžování, biatlonová střelnice. Budou tady boby, saně, skeleton, sliding centrum,“ přidává Černá.

Při horských víkendech v Beskydech a Jeseníkách Moravskoslezský kraj posiluje dopravu, tak aby se v jednotlivých střediscích komfortně cítily až tři tisícovky návštěvníků.

„Ve střediscích resortu Malá Morávka bude jezdit kyvadlová doprava. Ta je směřovaná hlavně na odstavná parkoviště. Určitě budou posíleny vlaky, které jedou směrem od Ostravy, a to do Vrbna pod Pradědem, Krnova a Bruntálu a budou navazovat právě na kyvadlovou dopravu,“ upřesňuje náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška (ANO).

Ambasadorem Olympijského festivalu je hokejový vítěz z Nagana David Moravec. Také on se těší, že si vyzkouší ostatní sporty, především skok na lyžích na minimůstku K4.

Olympijský festival v Ostravě navštíví během olympiády desítky slavných sportovců a osobností. A Český rozhlas Ostrava bude přímo od Ostravar Arény vysílat a přinášet zajímavé rozhovory a reportáže.

autor: ddp
Spustit audio