V Mladé Vožici dokončují nové autobusové nádraží

20. leden 2018

Větší bezpečnost a komfort přinese cestujícím nové autobusové nádraží v Mladé Vožici na Táborsku. Radnice za něj zaplatí 16,5 milionů korun. Při financování využije město dotaci Evropské unie, která pokryje zhruba 85 procent nákladů.

„Práce na Husově náměstí vrcholí. Je tady vidět, že ten vlastní nástupní terminál je hotov, jsou dokončená nástupiště, chodníky, i komunikace,“ ukazuje starosta Jaroslav Větrovský.

Zbývá dokončit stavbu nádražní haly, která stojí uprostřed náměstí. „Bude tam čekárna, elektronický informační systém a samozřejmě sociální zařízení. Ještě je třeba dodělat zateplení objektu, fasádu a vnitřní instalace,“ doplňuje starosta.

Obyvatelé Mladé Vožice, kteří jezdí autobusem, teď musí využívat provizorní zastávky u místního zámku. Projekt nového nádraží většina z nich vítá.

Někteří, například starousedlice Jana, ale mají výhrady k umístění nádražní haly na Husově náměstí. „Nelíbí se mi ta stavba tam. Je to moc u silnice,“ říká.

Důvodem, proč hala stojí v centru náměstí, jsou podle starosty prostorové limity Husova náměstí. Pokud nedojde ke komplikacím, cestujícím začne nové nádraží sloužit 1. února.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio