Přečtěte si vše, co potřebujete vědět o digitální stanici Radiožurnál – olympijský speciál

9. únor 2018

Osmihodinový časový rozdíl mezi Českem a Koreou znamená, že se velká část zimní olympiády odehraje v době, kdy jsme v práci. A to je velká příležitost pro rozhlasové zpravodajství. Reportáže v přímém přenosu budou ale k majitelům DAB+ přijímačů s barevným displejem proudit i s obrazovým servisem.

Český rozhlas má před sebou velkou technologickou výzvu. Veřejnoprávní médium při příležitosti zahájení olympijských her obnovuje projekt digitální sportovní stanice a nabídne pokrytí této významné události jako nikdy předtím. Olympijský speciál bude v rámci DAB+ distribuce dostupný ve všech sítích, tedy nejen multiplexu DAB+ Českého rozhlasu, ale také u operátorů RTI cz a Teleko, kteří o tento kanál sami projevili velký zájem.

Olympijský speciál Radiožurnálu bude terestricky dostupný z vysílačů Praha-Žižkov, Plzeň-Radeč, Brno-Hády, Ostrava-Hošťálkovice, severočeské Milešovky, východočeské Černé hory, středočeské Příbrami, liberecké Proseče, moravskoslezské Lysé hory, českobudějovického Kluku nebo západočeského Klínovce. Informace o technických parametrech multiplexu ČRo DAB+ přináší tento článek, RTI cz a Teleko referují o stavu svých sítí na vlastních portálech - západočeská firma zde a příbramská společnost tady.

Zpravodajství Českého rozhlasu vyhradí pro potřeby digitální stanice zvláštního editora, který se bude starat o slideshow Radiožurnálu – Olympijského speciálu. K majitelům DAB+ přijímačů s barevným displejem tak budou proudit vždy aktuální informace. "Český rozhlas doplní DAB vysílání také o doplňující vizuální obsah, díky kterému budou posluchači tohoto sportovního speciálu doslova v naprostém sportovním obraze, co se zrovna na olympiádě děje," uvedl Jiří Malina, ředitel Nových médií Českého rozhlasu. Obrazový servis bude dostupný také v rámci on-line přehrávače. „Dvojku“ Radiožurnálu budete moci dále poslouchat v mobilní aplikaci iRadio, kde je zároveň k dispozici i aktuální programové schéma stanice. To budou moci zájemci najít klasicky i na webu v odpovídající kategorii. Veškeré informace o Zimních olympijských hrách 2018 jsou k dispozici na zpravodajském portálu iROZHLAS.

autor: lukpo
Spustit audio