Změny DAB+ v Bavorsku přinesou lepší možnosti regionalizace

7. březen 2018

Hlavní veřejnoprávní multiplex bude vyhrazen od poloviny roku téměř výhradně pro celoplošné stanice bez lokálních verzí.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk připravuje na léto velké změny ve svých digitálních multiplexech DAB+. O chystaných novinkách už jsme naše čtenáře informovali několikrát. Nyní je jasné, že dojde i k výrazným změnám, které mají znamenat lepší cílení regionálních okruhů na jednotlivé oblasti. Změny se dotknout stanic Bayern 1 a Bayern 2. Podobná operace probíhala před řadou měsíců také ve Švýcarsku u okruhu SRF 1.

Na kanálu 11D bude možné od 3. července naladit následující okruhy veřejnoprávního rozhlasu pro Bavorsko: Bayern 1 Niederbayern/Oberpfalz, Bayern 2 Süd, BAYERN 3, BR-Klassik, B5 aktuell, B5 plus, BR Heimat, Bayern plus a PULS. Plánovaná operace tak bude znamenat odchod verzí Bayern 1 Oberbayern a Bayern 1 Schwaben. V Bavorsku bude fungovat šest samostatných regionálních sítí Mittel-, Ober- und Unterfranken, Niederbayern, Oberpfalz a Oberbayern-Schwaben. O chystaných změnách, které budou zajímat zejména majitele DAB+ přijímačů v západních Čechách, budeme pochopitelně na našem webu nadále informovat.

autor: lukpo
Spustit audio