Digitální stanice Rádio DAB Plus Top 40 má nový web

7. březen 2018

Inspirací pro vznik programu byla bavorská komerční stanice Top 40, která je odnoží tamního nejposlouchanějšího privátního rádia Antenne Bayern.

Začátkem tohoto týdne byla uvedena do provozu nová webová prezentace digitální rozhlasové stanice Rádio DAB Plus Top 40. Jejím provozovatelem je společnost RTI cz, která je v České republice jedním ze tří operátorů působících na platformě DAB+. Rádio DAB Plus Top 40 získalo licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v listopadu 2014, odstartovalo o půl roku později – v polovině roku 2015.

Rádio DAB Plus Top 40 je digitální stream, který slouží zejména jako propagace technologie DAB+. Na sociální síti Facebook má stanice přibližně stovku fanoušků, kolik poslouchá tento program v reálu posluchačů, je otázka. Přesné interní statistiky, jež má k dispozici RTI cz, mohou poskytnout maximálně data z portálu Play.cz, kde je program streamován. Inspirací pro vznik Rádia DAB Plus Top 40 byla bavorská komerční stanice Top 40, která je odnoží tamního nejposlouchanějšího privátního rádia Antenne Bayern.

autor: lukpo
Spustit audio