Díla klientů budějovického Auticentra představuje výstava v knihovně

9. březen 2018

Malovaní kolibříci a kolibříci z keramiky budou hlavním motivem výstavy prací klientů českobudějovického Auticentra, která je k vidění v Jihočeské vědecké knihovně.

Spolek Autisté jihu tak chce představit aktivity sociálního centra a zároveň připomenout problémy rodin dětí s autismem.

Řadu obrázků pro výstavu nakreslila Kamila Osuská. Častým motivem jsou ptáci. „Já ráda kreslím ptáčky a také toho o nich hodně vím. Mám tu hlavně kolibříky, mám je v lásce, protože jsou nejmenší, ale také vlastní nejvíc rekordů, nejen ve světě ptáků, ale i ve světě zvířat,“ říká.

Na dalších obrázcích se ale objevuje třeba i vlha proměnlivá z Egypta a červenka obecná. „Na ptáčcích se mi líbí, že létají a zpívají, já také ráda zpívám,“ vysvětluje Kamila Osuská.

Jednou z organizátorek výstavy je Martina Solivajs. „Výstavu pořádáme proto, aby lidé viděli, že tady Auticentrum je, že se snaží pomáhat lidem s poruchou autistického spektra, že tito lidé existují, že jsou mezi námi,“ říká.

Výstava obrázků a keramiky Kamily Osuské a dalších klientů českobudějovického Auticentra potrvá v Jihočeské vědecké knihovně do konce dubna.

autor: pfr
Spustit audio