SOUTĚŽ: Pojedťe s námi na Hochficht. Přidáme vám vybavení z olympijské kolekce!

13. březen 2018

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, dostanete sadu dárků od společnosti Alpine pro, která je také oficiálním partnerem Českého paralympijského týmu. Mezi Vašimi cenami bude něco ze současné, aktuální kolekce, inspirované 100. výročím naší republiky.

Konkrétně dneska pro Vás máme moc pěkný outdoorový batoh z téhle jedinečné olympijské kolekce. Má objem 30 litrů, můžete ho využít jak na cestách po městě, na túrách v přírodě, ale i při horských výšlapech v náročném terénu. Při nepříznivém počasí můžete využít i originální pláštěnku s designem české vlajky, do které je možné celý batoh schovat a tím i ukázat, komu budete fandit.

Dárky od Alpine pro se vztahují k Zimním paralympijským hrám, které se konají až do 18. 3. v jihokorejském Pchjongčchangu; naše sportovní barvy zde mají zastoupení v alpském lyžování a sledge hokeji. O paralympiádě v našem vysílání ještě hodně uslyšíte, protože s týmem je v Koreji také naše reportérka Lucie Výborná.

K batohu od Alpine pro ještě přidáme 2 skipasy do rakouského lyžařského areálu Hochficht, který se nachází na rakouské straně Šumavy nedaleko lipenského jezera. Na Hochfichtu jsou i přes současné oteplení stále skvělé lyžařské podmínky, na sjezdovkách leží přes metr sněhu, v provozu jsou všechny lanovky a vleky a otevřeny jsou všechny sjezdovky o celkové délce 21 km. Je téměř jisté, že na Hochfichtu letošní lyžařská sezóna potrvá až do Velikonoc.


Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Pokud odpovíte na 2 otázky správně, dostanete dnes sadu knížek. Bude mezi nimi např. historická krimi, novinka oblíbeného Vlastimila Vondrušky s názvem Dračí náhrdelník s tradičním hlavním hrdinou Oldřichem z Chlumu, který je poradcem krále, královským prokurátorem a správcem hradu Bezděz. V této novince vyšetřuje únos neteře a tajemnou vraždu trubadúra na hradě Jaroslava ze Šternberka.

Mezi knihami bude i novinka od našeho Radioservisu, kterou je autorská knížka básniček a kreseb Rádio stále hlásí Jiřího Slívy, známého grafika, výtvarníka a ilustrátora. V této své již druhé knize se opět představuje nejen jako autor kresleného humoru, ale i jako mistr slovní zkratky a břitkého, ač vlastně laskavého vtipu.

Jeho nadhled a inteligentní pohled na svět kolem nás vytváří v jeho kresbách a grafikách jemný gentlemanský humor, který v dnešní době trochu chybí. S Jiřím Slívou se můžete i osobně potkat a to na autogramiádě, která se koná v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze tento čtvrtek 15. března od 17 hodin. Knihu představí Dana Morávková, jako host vystoupí pianista Petr Malásek.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

autor: jaw
Spustit audio