Slaný odložilo prodej ubytovny Mexiko. Nájemníci se bojí, že je nový majitel vyhodí

15. březen 2018

Zastupitelé Slaného odložili prodej ubytovny Mexiko. Radnice si nechá vypracovat plán, jak zdevastovaný dům zachránit, nebo zda ho bude výhodnější prodat. V domě žije zhruba padesát lidí odkázaných především na sociální dávky. Firma z Prahy za dům nabídla osm milionů korun.

Dům vypadá už na první pohled omšele. „Žije se nám tady dobře, ale mohli by nám to tady zvelebit, aby se nám žilo ještě líp," říká jedna z obyvatelek městské ubytovny. Přeje si, aby město dům neprodávalo a nechalo tu zdejší obyvatele dál bydlet.

„Voda nám teče, sprchu máme, teplou vodu taky. A uvnitř to tak zle nevypadá," doplňuje další nájemnice. Pokud by ubytovnu koupil nový majitel, bojí se, že by zdejší rodiny vyhodil.

Podobně se na prodej dívá i radní pro kulturu Pavel Bartoníček z hnutí Občané města Slaného. „Ti lidé jsou tam spokojení a není důvod, je dávat jinam."

Slánský starosta Martin Hrabánek z ODS tvrdí, že se město snaží do případné smlouvy s novým vlastníkem dát takové podmínky, aby se nájemníci z ubytovny nemuseli stěhovat. A to pod hrozbou sankce. Zároveň připouští, že nový majitel by smlouvy nájemníkům obnovoval jednou za rok.

autor: duch
Spustit audio