Leo Luzar o zákonu proti hanobení prezidenta: Pokud budou občané chtít, zvedneme prapor a půjdeme do toho znovu

Každý má právo se vyjádřit, toto právo by ale mělo končit tam, kde ohrožuje práva druhého, zvlášť práva prezidenta České republiky. To jsou slova nově zvoleného předsedy poslaneckého podvýboru pro svobodu slova a komunistického poslance Leo Luzara, který již dříve navrhoval znovu zavézt trestný čin hanobení prezidenta republika, a to se sazbou až ročního vězení.

„Prezident republiky je určitá persona, symbol České republiky, hanobit ho je prostě problém,“ vysvětluje s tím, že návrh formou dopisů a emailů podpořilo mnoho lidí.

Potvrzuje také, že pokud se na něj občané opět obrátí s tím, že cítí potřebu chránit institut prezidenta a jeho význam v České republice, tak se bude snažit návrh zákona znovu prosadit. „Zvedneme ten prapor a půjdeme do toho znovu,“ říká.


Byl bych velice rád, kdyby se zvýšila objektivita zpravodajství.Leo Luzar

Upozorňuje také, že podvýbor pro svobodu slova je součástí petičního výboru, který obdržuje desítky mailů občanů, kteří se stěžují a podepisují petice. V nich se často mluví o disharmonii v rámci přístupu k informacím.

„Objektivita je velice často skloňované slovo, ale také si stěžují na různé hoaxy a další maily, které v moderní době přichází,“ uzavírá.

autoři: prh , mba
Spustit audio